Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Polițiștii au pregătit operațiunea "Greu de prăjit". Amenzi uriașe pentru grătare la iarbă verde

Thursday, 30 April 2020, 16:48 Sursă: Realitatea.net

„De data această, grătarul îl facem acasă, în familie”, este avertisemntul lansat de Ministerul de Interne. ,,Aproximativ 36.000 de politiști, jandarmi, pompieri și politiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative, precum și de politiști locali și militari, vor fi pregătiți să acționeze zilnic pentru protejarea cetățenilor", a anuntat, joi, purtătorul de cuvânt al M.A.I., Monica Dajbog. Oameni ai legii vor fi pe teren în ziua de 1 Mai, mai ales pe Litoral, în stațiunile de la munte și locurile tradiționale de petreceri la iarbă verde.

AVERTISMENT pentru minivacanța de 1 Mai: NU ieșiți la picnic! Măsuri DRASTICE de supraveghere a românilor

În București, de exemplu, este restricționat acesul în pădurea Băneasa, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică  și Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone.

Polițiștii de pe Litotral, zona tradițională a petrecerilor de 1 Mai, au avertizat și ei că statul la plajă sau la pescuit nu sunt motive justificate pentru a încălca restricțiile împuse prin ordonanțele militare.

Și artere importante, precum Autostrada Soarelui, DN1, autostrăzile A3 şi A1 vor fi împânzite de patrule și filtre, dar și de elicoptere care vor supraveghea din aer.

Cei care nu vor respecta restricțiile trebuie să se aștepte la sancțiuni usturătoare, de la 2.000 la 20.000 de lei. Dacă încălcați și alte interdicții care nu au legătură cu starea de urgență, cum ar fi să faceți grătar sau picnic în zone interzise, sancțiunile se dublează. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL