Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliția Română, schimbări de ultimă oră! Ce se întâmplă, de azi, cu buletinul și amenzile

Tuesday, 30 August 2016, 13:41 Sursă: REALITATEA.NET

Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și al Poliției Capitalei.

Pe site-ul www.politiaromana.ro la secțiunea Poliția Română/Unități teritoriale, se pot găsi legături către unitățile teritoriale de poliție.

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru ca cetățenii să nu se mai deplasese la unitatea de poliție, aceștia trebuie să transmită dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care a aplicat sancțiunea.

"De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de poliție județean sau al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București", se arată în comunicat.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL