PMP, aliat cu Tăriceanu și Ponta pentru alegerea președinților CJ în două tururi

Monday, 27 January 2020, 11:31 Sursă: realitatea.net, RFI

 

Liderul PMP vrea ca și președinții de CJ să fie aleși de cetățeni în două tururi:

„În mod clar, amendamentul PMP pentru această inițiativă vizează ca președintele Consiliului Județean să fie ales exact așa cum propunem să fie aleși și primarii, în două tururi, așa cum este ales președintele României. Credem că și președintele județului, președintele CJ trebuie să fie ales tot prin vot direct de către cetățeni și tot în două tururi, pentru a avea legitimitate și susținere totală din partea comunității. Deci mi se pare absolut firesc ca așa cum cerem ca primarii să fie aleși în două tururi și președintele CJ să fie votat de toți cetățenii, tot în două tururi”, a declarat Tomac luni la RFI.

Și Călin Popescu-Tăriceanu, și Victor Ponta, ca și UDMR, susțin alegerea președinților de Consilii Județene în două tururi. 

Tăriceanu a anunțat de săptămâna trecută, după Delegația Permanentă ALDE, că formațiunea sa, împreună cu ProRomânia condusă de Victor Ponta vor depune un amendament la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi asumată de Guvern, pentru ca și alegerea președinților de Consilii Județene să fie ca și în cazul primarilor.  

Referitor la sprijinul Guvernului Orban, Eugen Tomac a declarat că parlamentarii PMP vor vota împotriva moțiunii de cenzură:

„Categoric, votăm împotriva unei eventuale moțiuni, din motive de susținere a Guvernului și în primul rând, noi am cerut premierului Orban să-și asume ferm, atunci când am dat votul pentru învestire, că va promova acest proiect și iată că se întâmplă ceea ce ne așteptam, Guvernul își pune pe masă mandatul și își asumă revenirea pentru alegerea primarului în două tururi”, a explicat Tomac.

Spre deosebire de Victor Ponta, care a declarat săptămâna trecută că va vota moțiunea de cenzură numai dacă nu va fi acceptat amendamentul cu alegerea președinților CJ.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL