Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ploi abundente şi temperaturi modeste. Prognoza meteo pe trei zile

Tuesday, 22 March 2016, 21:46 Sursă: REALITATEA TV

În zona montană, vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp, iar în sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 35 l/mp. Vântul se sufla cu putere în cea mai mare parte a ţării, iar la munte şi în sud va depăşi la rafală 50...60 km/h în regiunile sudice şi la munte. În aceste condiţii, termometrele vor indica la amiază între 4 şi 12 grade.

În Bucureşti, tot nori, ploi, vânt şi temperaturi scăzute. Se vor acumula în jur de 10 l/mp, vântul va sufla cu peste 50 km/h, iar termometrele vor indica la amiază în jur de 7 grade.

La munte, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. Ninsorile vor fi mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp, iar izolat 25...30 l/mp. Vântul sufla la rafală cu peste 50...60 km/h. La amiază vor fi 3 grade la Păltiniş, 2 în Predeal, minus 2 la Semenic, 1 grad la Sinaia, 2 la Arieşeni şi minus 2 sus pe Ceahlău.

Joi, tot vreme mohorâtă şi rece pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 3 grade în jumătatea de nord a Moldovei şi 12 grade în Oltenia. Temporar se vor semnala precipitaţii în sudul, centrul şi estul teritoriului şi pe spaţii mai restrânse în rest. Vorbim despre ploi, precipitații mixte în jumătatea de nord a Moldovei, în estul Transilvaniei și dealurile subcarpatice și ninsori la munte. Cantitățile de apă vor mai depăși izolat 15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare în partea de est și sud-est a țării, unde viteza la rafală va depăși 50 km/h și trecător și  în rest.

Și în București avem parte de nori, vreme rece și ceva ploi. De la cele 5…6 grade din zori, la amiază termometrele nu vor indica mai mult de 9 grade. Vântul se mai domolește și nu mai trece de moderat.

Vineri, precipitațiile se răresc, dar temperaturile rămân modeste și vor fi cuprinse între 2 grade la Suceava și 11…12 grade, izolat în regiunile intracarpatice. În sud-vest va mai ploua, iar la munte, pe arii restrânse vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei și izolat vor mai fi posibile precipitații slabe. Vântul va avea sufla cu putere, din când în când, în est și sud-est. Dimineață vor fi condiții de brumă în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei.

Şi ziua de vineri se anunţă rece în Bucureşti. 3-4 grade în zori şi cel mult 10 grade la amiză. Cerul va fi mai mult noros şi trecător, mai ales peste zi, este posibil să mai plouă slab.
Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL