Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Planta asta mi-a omorât copilul! Vă rog să citiți cu atenție!" - Apelul disperat al unei mame

Friday, 30 June 2017, 09:18 Sursă: REALITATEA.NET

Dieffenbachia:
Această plantă de apartament, asemănătoare cu ficusul este şi ea pe lista celor mai toxice plante din lume. Mestecarea oricărei părţi a plantei cauzează durere groaznică în gură şi gât, urmate de umflarea căilor aeriene, care poate duce la sufocare.

A devenit virală pe internet povestea micuțului Esteban, care a murit după ce a băgat în gură o frunză de Dieffenbachia. "Fiul meu a murit din cauza acestei plante blestemate", scria mama lui pe rețelele sociale, scrie sanatatea.org.

”Vă rog sa citiți cu atenție. Copilul meu a murit pentru că a pus în gură o frunză. I s-a umflat limba atât de tare încât s-a sufocat. Această plantă se găsește în multe case și birouri. Este letală. Poate să ucidă un copil în numai un minut, iar în adult în cinci minute.”

Tisa (Taxus Baccata)
Una dintre cele mai otrăvitoare plante de grădină din zonele de munte, tisa este aproape în întregime otrăvitoare. Numai fructele de tisă sunt mai puţin nocive. În Antichitate, extractul de tisă era folosit de vraci pentru avorturi, dar, de mutle ori, rezultatul era moartea mamei şi a copilului.

Nu există antidot pentru această plantă toxică şi otrava din ea acţionează relativ repede.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL