Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Plahotniuc: Dodon a dat o lovitură de stat. "Fostul" premier Pavel Filip: Nu cedez (VIDEO)

Saturday, 08 June 2019, 19:26 Sursă: REALITATEA.NET

Partidul Democrat consideră că deciziile luate în Parlament sunt o tentativă de uzurpare a puterii în stat și că PSRM și Blocul ACUM au încălcat flagrant Constituția, potrivit Ziarul de Gardă.

Plahotniuc a declarat că PDM nu recunoaște legitimitatea a „ceea ce s-a întâmplat în Parlament”, așa că în următoarele zile va furniza instituțiilor statului dovezi suplimentare legate de lipsa de legitimitate a acestor acțiuni.

Liderul PDM a mai declarat că socialiștii nu au legitimitatea de a participa la formarea unei majorități parlamentare, pentru că ar exista dovezi că PSRM a fost finanțate din exteriorul țării: „Vom face toate acțiunile legale pentru ca planul ilegal de preluare a instituțiilor să nu aibă loc”.

sursă: FB/Vlad Plahotniuc

UPDATE

Adjunctul lui Plahotniuc, Pavel Filip, premierul guvernului PDM, a afirmat că nu cedează postul în favoarea Maiei Sandu „Este un spectacol de prost gust”, în condiţiile în care există un singur Guvern care se încadrează în normele constituționale, și acela nu este Executivul condus de Maia Sandu. „Mâine-poimâine ne putem trezi și cu al treilea, și cu al patrulea guvern. Există un singur guvern care respectă normele constituționale. El poate fi instalat în limita prevederilor constituțonale. Nu cred că acum a fost urmărită o logică de crearea a unei guvernări care să lucreze pentru oameni. Asta este o ambiție, o revărsare de ură. PD este o fracțiune puternică și nimănui nu-i place acest lucru”, a spus Pavel Filip, la Publika TV.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL