Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pintea: Pacientul care a produs tragedia de la Săpoca era cooperant. Urma să fie externat luni

Sunday, 18 August 2019, 22:35 Sursă: REALITATEA.NET

"Din ceea ce am văzut în foile de observaţie şi din notele explicative date de medici, a rezultat faptul că pacientul la internare prezenta uşor tremur. Deci, pacientul a venit de la Unitatea de Primiri Urgenţe, el acolo fiind adus cu o ambulanţă. În momentul în care s-a deplasat de la Camera de Gardă, de unde fusese consultat, spre garderobă, a făcut o criză convulsivă, lucru care a determinat-o pe doctoriţa care era de gardă să-l interneze într-un salon cu supraveghere, unde a stat aproximativ 14 - 15 ore. Asta joi noaptea, când a venit. A prezentat un episod convulsiv, episod care s-a produs în momentul în care el a părăsit Camera de Gardă, mergând spre garderobă să se schimbe. A fost internat pe acea secţie cu supraveghere. 14-15 ore nu au fost probleme. Pacientul era liniştit, cooperant, cel puţin aşa reiese din ceea ce scriu medicii", a spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit Sorinei Pintea, ulterior a venit un alt pacient care avea nevoie de internare şi două paciente au avut o altercaţie şi s-a constatat că trebuie să fie separate. "Încă nici eu nu am descifrat exact cine cu cine şi ce s-a întâmplat. S-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt neconsemnat în foaia de observaţie şi acest lucru", a menţionat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că "vineri a fost vizitat de fratele lui, care spune că s-a comportat normal, care spune că au discutat chiar despre externare pentru ziua de luni". "Totul a fost bine. Seara i s-a administrat tratamentul, dar, repet, eu am văzut doar vitaminele administrate. Altceva nu am văzut, nu e consemnat în foaia de observaţie, iar la 1.45, în salon cu el, în pat cu el este adus un alt pacient, după care s-a produs nenorocirea", a mai spus ministrul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL