Pilotul planorului dispărut de joi, căutat pe trasee din opt județe și cu o dronă performantă

Wednesday, 12 August 2015, 11:05, Sursă: REALITATEA.NET

Căutările pilotului planorului dispărut, de săptămana trecută, vor continua, miercuri, la această operațiune participând peste 1.000 de jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști și voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenție. O dronă performantă va fi utilizată pentru misiunile de căutare a pilotului și vor fi efectuate căutări terestre pe trasee din județele Prahova, Argeș, Brașov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna și Harghita, stabilite în cadrul ședinței de analiză care a avut loc, marți seară, la nivelul punctului de comandă mobil din județul Brașov.

Adaugă părerea ta

Drona poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătrați, în mod programat, aceasta fiind pusă la dispoziția echipelor de salvatori de către voluntari. Potrivit MAI, drona va fi utilizată în zona Întorsura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialiști.

În cursul zilei de marți, echipele de căutare au parcurs 45 de trasee în zonă montană.

Echipele de căutare de la sol au la dispoziție un elicopter al MAI pentru intervenții punctuale în caz de nevoie sau pentru verificarea unor informații.

Planorul prăbuşit, de negăsit după cinci zile

 

Marți, elicopterul MAI a efectuat două misiuni de căutare în zona Vama Buzăului (Brașov) și Comandău (Covasna), ultima finalizându-se în jurul orei 20,30.

În seara zilei de 6 august, în jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor, care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

 

 
Alte articole din: SOCIAL