Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce planuri are Guvernul cu pilonul doi de pensii? Ce sa va întâmpla cu banii depuşi

Tuesday, 03 April 2018, 19:36 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă pilonul II de pensii o să dispară, Teodorovici a afirmat că nu, pentru că e opţiunea fiecărui contribuabil.

"Pilonul I e singurul serviciu obligatoriu, va fi un mecanism atractiv pentru contribuabili. dar ca oamenii să vină către pilonul I trebuie să ne asigurăm, ca stat, în legătură cu transparența contribuției (...) omul să știe cât acumulează, că banii există şi că sunt folosiți eficient. Trebuie să găsim și un mecanism de a stimula trecerea de la pilonul II la I. Eu vă spun ca principiii, oamenii pot opta între cele două piloane”, a afirmat Teodorovici.

Şi premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre viitorul pilonului II, afirmând că "va exista în continuare, iar începând de anul viitor vom propune un pachet prin care să ne asigurăm că nicio pensie nu va scădea pentru cei care optează şi pentru o contribuţie privată la pensie.”

Declaraţiile despre pilonul II de pensiii, care reprezintă fonduri publice, dar administrate privat, au apărut după ce în spaţiul public s-a vehiculat informaţia potrivit căreia, odată cu transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi reducerea procentului de contribuţiei la pilonul doi au scăzut sumele d ebani virate pe acest segment.  


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL