Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Petrecerea se va sfârși, românii să își pună bani deoparte". Vin vremuri grele, spun economiștii

Thursday, 23 November 2017, 12:20 Sursă: REALITATEA.NET

"Petrecerea, la un moment dat, se va sfârși, și fiecare trebuie să aibă puși deoparte bani care să-i permită să treacă peste o perioadă mai dificilă", spune economistul Radu Crăciun.

Nu trebuie să ne imaginăm că orice recesiune va reprezenta o criză de magnitudinea celei din 2008-2009, arat[ analistul economic. "Trebuie să înțelegem că recesiunea stă în firea lucrurilor. Economia evoluează în cicluri economice. Perioadele de avânt economic sunt urmate de scădere, iar scăderile economiei au fost urmate de creşteri de șomaj, stagnare sau scădere a salariilor. În acest sens spun că această petrecere nu va dura la nesfârșit", a explicat economistul.

„Cu siguranță trebuie să punem stop consumului. Răul primar la tot ce vedem acum e exarcerbarea consumului, care se regăsește în deficitul extern, în preţurile tot mai mari. Când un producător nu mai poate produce, spune: măcar să profit crescând prețurile. De asemenea, consumul se regăsește inclusiv în creşterea cursului. Petrecerea, la un moment dat, se va sfârși, și fiecare trebuie să aibă puși deoparte bani care să-i permită să treacă peste o perioadă mai dificilă", a atras atenția Radu Crăciun, în cadrul unei emisiuni TV.

Chiar și Guvernul ar trebui să facă exact același lucru, să pună deoparte bani albi pentru zile negre, să nu se îndatoreze excesiv, pentru că dobânzile nu vor rămâne scăzute la nesfârșit, vor fi și perioade de dobânzi mai mari, a mai spus Radu Crăciun.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL