Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Petre Roman: ”După Revoluție, scoala românească nu a mai produs elite”

Monday, 08 February 2016, 07:31 Sursă: REALITATEA.NET

Este afirmaţia premierului de acum 26 de ani, Petre Român. Invitat ”Acasă la Oamenii Realităţii”, politicianul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de clasa politică românească şi a insistat că, dacă vrem schimbare, trebuie înlocuit sistemul.

La 14 ani, tatăl lui Petre Roman l-a întrebat ce vrea să devină şi i-a dat câteva sfaturi de viaţă.  A ajuns să predea la trei universităţi după numai un an de doctorat. Şi asta pentru că sistemul de educaţie funcţiona, crede Roman.

Politicianul a mărturisit că îl afectează modul cum s-a transformat învăţământul românesc. ”Incet-incet, dupa Revolutie, scoala romana nu a mai produs elite si a aparut o diluare, o scadere a calitatii invatamantului in Romania gimnaziu, liceu si universitate, e un lucru care m-a durut si ma doare”, a declarat Roman.

Petre Roman a explicat care sunt deosebirile esenţiale dintre politica de după revoluţie şi cea actuală. ”Diferenta era sentimentul raspunderii , eram prea coplesiti de raspunderea care ne revenea in calitatea de conducatori ai acestei tari, de raspunderea pe care o resimteam fata de ce vad acum... lipsa de raspundere, usurinta , chiar nepasarea”, a adăugat Roman.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL