Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Petiţie pentru orele de muzică şi latină în şcoli

Tuesday, 02 February 2016, 20:00 Sursă: REALITATEA TV

"Da pentru ora de muzică" strigă laolată zeci de artişti şi profesori, după ce ministerul Educaţiei a propus reducerea numărul de ore de educaţie muzicală la gimnanziu.
La fel se întâmplă şi cu limba latină. Aceasta ar urma să fie studiată numai la liceele cu profil filologic.

Astfel de ore ar putea dispărea din programa şcolară. În noile planuri cadru propuse de Ministerul Educaţiei elevii de clasa a VIII-a nu vor mai studia această materie. Decizia a stârnit indignarea unor cântăreţi care s-au alăturat campaniei iniţiate pe Facebook "Da pentru ora de muzica". În plus, pe internet peste 6 mii de persoane au semnat o petiţie în acest sens.


Un studiu al unui neurochirurg român profesorul Iamandescu arată că muzica barocă sporeşte sinapsele dintre neuroni şi face ca un copil obişnuit să reacţioneze ca un geniu.


Pe de altă parte, oficialii din Educaţiei au propus scoaterea a limbii latine de la clasa a 8-a. Materia ar urma să fie studiată numai în licee de profil, iar asta înseamnă doar 5% din totalul elevilor din România.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei până pe 10 februarie oficialii trebuie să publice variante finală a programei şcoalare.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL