Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PESTELE BALON, celebrat de ZIUA PAMANTULUI cu un GOOGLE DOODLE

Monday, 21 April 2014, 23:39 Sursă: REALITATEA.NET

PESTELE BALON este numit în Japonia fugo. Otrava sa este numită „tetrodotoxină”, o neurotoxină normală – efectele sale analgezice sunt de 160.000 de ori mai puternice decât cele ale cocainei. Dacă mâncaţi PESTELE BALON, puteţi simţi o uşoară senzaţie plăcută, provocată de tetrodotoxină – iar în Japonia bucătarii care prepară fugo trebuie să aibă licenţă. Chiar şi aşa, uneori există cazuri mortale sau persoane care ajung în stare gravă, ca urmare a consumului de fugo. Toxina coboară temperatura corpului şi a sângelui, provocând o comă profundă. În Japonia au existat cazuri în care victimele şi-au revenit la câteva zile după ce au fost declarate moarte

sursa: http://www.lovendal.ro

PESTELE BALON. Considerat unul dintre cele mai respingatoare vietuitoare marine, este in pericol de disparitie, din cauza pescuitului excesiv in apele din sud-estul Australiei, transmite The Telegraph.

PESTELE BALON traieste la adancimi de pana la 800 de metri, dar este vazut rar de catre oameni. El nu este comestibil, dar, de cele mai multe ori, ramane prins in plasele intinse pentru alte specii, ca homarii si crabii.

Din datele oamenilor de stiinta, pestele balon, ce poate creste pana la 30 de centimetri, traieste doar in sud-estul Australiei, zona in care se pescuieste intens la adancimi mari. Exista o serie de legi menite sa protejeze biodiversitatea regiunii, dar ele se refera in principal la corali.

sursa: ZoolandAlte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL