Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pesta porcina scapă de sub control! S-a extins în 98 de localități

Friday, 03 August 2018, 08:59 Sursă: REALITATEA.NET

Pesta porcină africană s-a extins în 98 de localităţi din opt judeţe, fiind confirmate în total 545 de focare, însă în zona de sud-est a României evoluţia bolii este extrem de agresivă, potrivit datelor anunţate vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
 
Realitatea.net a prezentat situaţii înfiorătoare din judeţele lovite de pesta porcină, unde autorităţile sanitar-veterinare, confruntate cu mii de cadavre de porci morți sau asomați ca urmare a contaminării cu pestă porcină africană, au găsit o soluție facilă de a rezolva problema neutralizării acestora. Soluția tipic românească a fost aceea a îngropării cadavrelor direct în sol, fără nicio altă măsură de protecție.

Vârful de sarcină s-a înregistrat săptămâna trecută, în comuna Gura Ialomiței. Aici au fost omorâți peste 1000 de porci proveniți din gospodăriile populației. Cum costurile cu incinerarea acestor cadavre erau destul de mari și nu existau mijloace de transport adecvate pentru a transporta la incineratorul de la Slobozia, autoritatea sanitar-veterinară a găsit soluția îngropării cadavrelor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL