Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pesta porcină africană se extinde în Teleorman

Monday, 22 October 2018, 12:08 Sursă: REALITATEA.NET

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat luni, prezenţa unui nou focar de pestă porcină în judeţul Teleorman, într-o gospodărie din comuna Ştorobăneasa. În numai câteva zile, s-au confirmat patru focare de pestă porcină africană în judeţul Teleorman.

Dacă primele trei cazuri au fost identificate într-o singură zonă a judeţului, acest al patrulea caz se manifestă în apropierea reşedinţei judeţului Teleorman.

"În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă. Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, produselor şi mijloacelor de transport. A fost dispusă eliminarea celorolalte trei porcine din gospodărie, trei la număr şi s-a realizat ecarisarea carcaselor. DSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorităţi. Toate animalele suspecte trebuie ucise şi neutralizate sub control veterinar oficial", se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Sanitar-Veterinară Teleorman.

În acest timp, în majoritatea gospodăriilor din judeţ se taie porcii, de teama extinderii virusului. Oamenii spun că nu vor aştepta Crăciunul în aceste condiţii.

"Toţi cunoscuţii mei care au porci au decis să taie porcii şi să nu mai aştepte. Nu vedeţi că apare un caz pe zi? Păi cine mai are răbdare să aştepte? Şi eu o să tai porcii zilele astea şi terminăm toată îngrijorarea. Nu mă tem că ar putea să fie bolnavi. Boala asta are nişte simptome. Şi n-a fost cazul.", a spus George P. din comuna Scrioaştea.

Primele cazuri de pestă porcină africană au apărut în Teleorman săptămâna trecută.

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL