Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Perspectivă de coșmar pentru HoReCa, 100.000 de concedieri până la sfârșitul anului

Wednesday, 07 October 2020, 14:49 Sursă: realitatea.net

Ilie susține că decizia de a reînchide restaurantele şi cafenele aflate în spații închise a fost luată fără ca autorităţile să prezinte dovezi sau argumente.

„După această decizie de a închide restaurantele fără comunicare şi fără argumente prezentate logic, din nou vom fi nevoiţi să trimitem în şomaj oameni care cu foarte mare greutate am reuşit să-i ţinem în această perioadă dificilă. Până acum vorbeam de faptul că 40% din angajaţii HoReCa vor fi concediaţi până la finalul anului, iar acum, cu această decizie, se mai adaugă 10 procente. Din 230.000 de oameni angajaţi în hotelurile şi restaurantele din România la începutul anului, am estimat până acum că circa 80.000 vor fi concediaţi până la finalul anului, dar acum cred că ajungem la 90-100.000. Ceea ce este foarte mult", a subliniat Ile, potrivit Agerpres

Pe de altă parte, Ilie recunoaște că sectorul a supravieţuit până acum datorită măsurilor de sprijin adoptate de Executiv prin asigurarea şomajului tehnic şi compensarea a 41,5% din salariu după reîntoarcerea la muncă a oamenilor.

„Estimăm că industria noastră în anul 2020 va pierde circa 60% din cifra de afaceri. Anul trecut am avut cinci miliarde de euro încasaţi de HoReCa, iar 60% înseamnă o pierdere de circa trei miliarde de euro", a mai afirmat reprezentantul industriei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL