Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Persoanele cu handicap LUPTĂ pentru dreptul lor la parcare. Gestul făcut de o şoferiţă revoltată

Thursday, 22 May 2014, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

Supărată din cauză că a găsit un loc rezervat blocat de o maşină fără însemne, o femeie cu handicap locomotor (proteză la mână), maşină modificată şi tichetul aferent, a blocat ieri două maşini parcate în zona pieţei din Deva, scrie zhd.ro.

Una dintre ele parcată pe locul destinat persoanelor cu handicap, iar cealată alături. "Trebuia să plec într-o delegaţie în interes de serviciu şi am oprit în piaţă să îmi iau ceva de mâncare. Nu am avut unde parca, locul rezervat fiind ocupat şi am oprit aici. Când am venit domnul era foarte nervos şi mi-a spus că dă telefon la Poliţie că nu îl las să plece. Conform legii, două locuri sunt pentru persoanele cu handicap, de cea mai apropiată intrare a instituţiei. Am parcat aici, pentru că nu puteam bloca rampa de acces a celor care sunt în cărucioare", povesteşte Rodica Stanciu, care spune că în Brad, unde domiciliază, nu există astfel de probleme.

De cealaltă parte, deşi Rodica Stanciu a solicitat Primăriei Deva un reprezentant de la Cadastru, care să confirme faptul că, potrivit Legii 448/2006, două locuri trebuiau rezervate persoanelor cu handicap, acesta nu a apărut în timp util.

Astfel, atât femeia cu handicap care a blocat maşina tânărului, cât şi cea care a ocupat locul rezervat persoanelor cu handicap au fost sancţionate de echipajul Poliţiei Locale. Avertisment pentru blocarea ieşirii din parcarea a unui alt autoturism, iar pentru ocuparea abuzivă aunui loc de parcare dedicat persoanelot cu handicap, amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 de lei.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL