Pericolul neştiut din uscătoarele de mâini. Nu le vei mai folosi după ce citeşti asta

Tuesday, 05 January 2016, 16:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mâinile umede favorizează dezvoltarea bacteriilor și transportă viruși care nu dispar decât în momentul în care te speli și te usuci foarte bine, potrivit specialiștilor citați de oprah.com. Dr. Mark Wilcox a efectuat un studiu publicat pentru a testa cât de sănătoase sunt cele mai populare metode de uscare a mâinilor. Cercetările sale au fost publicate în „Jurnal de Infecții Spitalicești”.

Uscător de mâini cu jet de aer

Aceste dispozitive îți usucă mâinile foarte rapid, însă studiul dr. Wilcox a arătat că uscătoarele cu jet de aer împrăștie de patru ori mai mulți microbi decât uscătoarele normale, cu aer cald. Din cauza design-ului, aerul transportă bacteriile în sus și pot ajunge inclusiv pe față.

Uscător de mâini cu aer cald

Astfel de aparate împing aerul cu o viteză mai mică, așa că nici germenii nu circulă foarte liber. Există, totuși, o problemă. Multe persoane sunt nerăbdătoare și nu stau cât trebuie sub uscător, astfel că ajung să se șteargă de pantaloni. Cu un astfel de gest nu faci decât să îți lași bacteriile pe haine.

Șervețele de hârtie

Cea mai sigură metodă de a-ți usca mâinile este să te ștergi cu șervețele de hârtie. Împrăștie de 27 de ori mai puține bacterii decât aparatele electrice și te ajută să te usuci foarte bine.

Sursa: unica.ro


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE