Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pericol naţionalist la europarlamentare, eurosceptici au prins puteri (VIDEO)

Saturday, 06 April 2019, 18:34 Sursă: REALITATEA TV

Partidele eurosceptice câștigă tot mai mult teren faţă de ultimele alegeri europarlamentare. Și se pare că blocul formațiunilor anti-Uniunea Europeană ar putea egala sau chiar depăşi grupul socialiştilor şi democraţilor de la Bruxelles. 

"Pericolul mare dinspre eurosceptici este că sunt gălăgioşi, că spun lucruri false, că spun lucruri neadevărate despre Uniunea Europeană. Euroscepticii au vândut oamenilor iluzii. Oamenii i-au crezut şi acum se vede cât este de rău. Vă dau 2 exemple. Marea britanie - investiţiile scad, lira sterlină a pierdut din valoare, economia e încetinită, şomajul creşte. Al doilea exemplu, Grecia. Tsipras a venit la putere în 2015, promiţând ieşirea Greciei din zona euro. De unde ţara avea prognozată o creştere economică de 2,5 la sută, a încheiat anul cu o recesiune de 2,5 la sută", a afirmat eurodeputatul PNL Seigfrid Mureşan, pentru Realitatea TV. 

Şi europarlamentarul ALDE Renate Weber priveşte cu îngrijorare noile curente anti-europene. "Mulţi dintre ei vor veni cu o agendă clară de a distruge UE din interiorul unei instituţii, deci se vor face blocaje. Suntem îngrijoraţi!" a declarat Weber.

Marile forţe eurofobe vin din Italia şi Franţa, care ar putea trimite la Bruxelles 50 de deputaţi cu această tendinţă. Alte ţări şi-au învăţat însă lecţia. 

sursă video: Realitatea TV


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL