Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziţii la primari din Gorj și Dolj. Sunt bănuiţi de corupţie şi abuz în serviciu

Tuesday, 08 December 2015, 10:49 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează nouă percheziții într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la locuințele unor primari din județ, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită și abuz în serviciu.

Totodată, pentru probarea întregii activități infracționale, polițiștii ridică documente de la zece instituții administrative locale, scrie Agerpres.

"Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie — decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcțiile pe care le ocupă, ar fi pretins și primit diferite sume de bani pentru atribuirea și derularea unor contracte de prestări servicii, precum și pentru efectuarea de plăți pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăți comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei.

Polițiștii vor pune în aplicare 12 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru audieri", se menționează în comunicatul de presă.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL