Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții la persoane bănuite de trafic de persoane şi proxenetism

Friday, 15 January 2016, 15:16 Sursă: REALITATEA.NET

Acestea erau specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, activități de pe urma cărora proxeneții ar fi obținut venituri ilegale de peste un milion de euro.

În acest caz, 16 persoane au fost prezentate cu mandat de aducere la sediul DIICOT din Craiova pentru audieri, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IGPR, oamenii legii au stabilit că începând cu 2011 și până în prezent membrii celor două grupări infracționale organizate din Craiova ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi transportat în Roma — Italia, Berlin — Germania și în Barcelona — Spania, unde le-ar fi exploatat sexual, obținând venituri ilegale de peste 1.000.000 de euro. Ambele grupări infracționale erau organizate pe niveluri de ierarhizare bine definite, iar fiecare membru ar fi avut un rol infracțional prestabilit.

'În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Craiova s-a constituit un grup infracțional organizat format din 5 suspecți la care ulterior au aderat și alte persoane și care au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism. S-a reținut că membrii grupului au determinat sau au înlesnit practicarea prostituției pe teritoriul Italiei a mai multor persoane de sex feminin obținând astfel importante beneficii materiale. Totodată, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Craiova s-a constituit un al doilea grup infracțional organizat, format din 5 suspecți, care prin acte de constrângere sau inducere în eroare a exploatat mai multe persoane vătămate prin obligarea la practicarea prostituției, pe teritoriul Germaniei, Italiei și Spaniei", precizează DIICOT într-un comunicat de presă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar acțiunea a fost realizată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate din Olt, Gorj și Mehedinți, precum și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL