Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții la CET Govora: cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Thursday, 30 June 2016, 08:39 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, au desfăşurat 22 percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice şi termice.

În județul Vâlcea, perchezițiile s-au desfășurat la societatea CET Govora, unul dintre cei mai mari agenți economici cu capital de stat aflat în subordinea Consiliului Județean Vâlcea, potrivit unor surse jucidiare citate de Agerpres. CET Govora este producător de energie electrică și termică din județul Vâlcea, aflat în insolvență din luna mai 2016.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, agentul economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziționate în realitate. De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară.       

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţean Mehedinți, Gorj şi ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL