Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții de amploare la UMF Carol Davila! Mai mulți profesori, acuzați de fapte de corupție

Monday, 03 July 2017, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

"Procuror al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împreună cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii  Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează în cursul zilei de astăzi 13 percheziţii domiciliare într-un campus universitar, la birourile și cabinetele cadrelor didactice implicate, precum și la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie", se arată într-un comunicat remis de Parchetul General. 

Potrivit oamenilor legii, din actele de urmărire penală a reieșit că mai multe cadre didactice de la Universitatea Carol Davila desfășoară activități ilegale. Mai exact, profesorii ar fi primit bani cu ocazia organizării şi susţinerii examenlor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenți şi/sau cu ocazia susținerii examenelor de admitere, licență sau acordare a gradației de merit sau a funcţilor didactice. 

Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului şcolar unii profesori universitari organizează „meditaţii” la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate şi furnizate studenţilor subiectele de examen .

La activităţi participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţiei de Investigare a Criminalităţii  Economice şi a Direcţiei de Investigaţii Criminale, precum şi poliţişti ai IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, specialişti criminalişti, sprijiniţi de forţe de ordine din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie  ”Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL