Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții de amploare în Capitală și alte județe: 17 percheziții într-un dosar cu prejudiciu URIAȘ

Thursday, 25 May 2017, 09:27 Sursă: REALITATEA.NET

"La data de 25 mai a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 17 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Brăila și Bacău", se arată într-un comunicat remis de oamenii legii.

Activitățile se desfășoară la sediile sociale și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comerțului cu material lemnos.

Potrivit polițiștilor, în perioada 2008 – 2015, reprezentantul legal a două firme cu sediile sociale în municipiul București ar fi înregistrat achiziții fictive de europaleți și paleți industriali de la șapte societăți comerciale cu sediul în municipiul București, prin aceste operaţiuni urmărindu-se sustragerea de la plata taxei pe valoare adăugată şi a impozitului pe profit.

În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală, reprezentantul celor două societăţi comerciale ar fi transferat, prin tranzacții succesive, aproximativ 30.000.000 de lei în conturile celor 7 societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă.

Sumele, reprezentând contravaloarea fictivă a achiziţiilor nereale, ar fi fost retrase ulterior în numerar și restituite celor care ar fi efectuat plăţile.

Până la acest moment, prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 13.000.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 30.000.000 de lei.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor - Inspectoratul General al Poliţiei Române și al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL