Percheziții de amploare în București și alte 5 județe! Prejudiciul, peste 7,5 mil. de euro

Tuesday, 17 January 2017, 13:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice- I.G.P.R., ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și ai Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T – S.T. Giurgiu, au efectuat 17 percheziții la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane din Giurgiu, Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și București, bănuite de infracțiuni economice", se arată într-un comuniat remis de IGPR.

Activitățile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 47 de persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea și aderarea la un grup infracțional și evaziune fiscală, în domeniul comercializării materialelor de construcții și a produselor agro-alimentare.

Potrivit Poliției Române, administratorii firmelor sunt bănuiți că, în perioada 2011 – 2014, ar fi cauzat un prejudiciu de 7.600.000 de euro, prin înregistrarea în documentele contabile a unor achiziții fictive de bunuri și servicii, de la societăți comerciale fantomă, controlate de membrii grupului infracțional.

La activități au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Constanța, Buzău, Ilfov, Argeș și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

 

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri