Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Percheziții de amploare în București și 2 județe, la evazioniști! Prejudiciul, peste 1 mil. de euro

Thursday, 17 March 2016, 09:14 Sursă: REALITATEA.NET

"În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 21 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Teleorman", se arată într-un comunicat al IGPR.

Perchezițiile sunt efectuate la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum si la domiciliile şi locuinţele unor persoane fizice.

În cauză, 13 persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că administratorii mai multor societăţi comerciale din Bucureşti și din judeţele Ilfov şi Teleorman, ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor implicate operaţiuni comerciale fictive, în scopul diminuării impozitului pe profit şi diminuării valorii TVA de plată la bugetul general consolidat al statului.

În activitatea infracţională, persoanele cercetate ar fi beneficiat și de suportul unor administratori de societăţi comerciale de tip fantomă.

Sumele de bani corespunzătoare facturilor emise, peste 20 de milioane de lei, ar fi fost retrase din conturile societăţilor pe care le controlau şi remise reprezentanţilor societăţilor beneficiare.

În urma cercetărilor efectuate până în prezent, prejudiciu cauzat bugetului de stat a fost estimate la 5.500.000 de lei (echivalentul a 1.200.000 de euro), existând indicii cu privire la valoarea totală de aproape 5 milioane de euro, supusă procesului de spălare de bani.

Percheziţiile vizează identificarea de documente financiar contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională, urmând a fi puse în aplicare totodată 13 mandate de aducere emise pe numele celor în cauză.

La acţiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, precum și polițiști de la inspectoratele de poliție județene Ilfov și Teleorman. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL