Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Percheziții ale DGA într-un dosar de corupție în care sunt implicați 4 agenți de poliție

Wednesday, 17 February 2016, 13:57 Sursă: REALITATEA.NET

Descinderile au fost efectuate la două sedii de poliție din județul Ialomița, domiciliile celor 4 agenți de poliție, precum și la domiciliile altor suspecți.

În fapt, s-a reținut că 3 agenți de poliţie din cadrul IPJ Ialomița au pretins sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane pentru a-și exercita în mod defectuos atribuțiile de serviciu.

În acest sens, cei trei polițiști au înlesnit activitatea infracțională a șase persoane civile constând în infracțiuni de furt.

Totodată, unul dintre agenți, împreună cu o persoană civilă, și-a traficat influența pe lângă un alt agent de poliție, în sensul că cel din urmă a primit suma de 3.000 de lei cu titlu de mită de la administratorul unei societăți comerciale al cărui angajat a fost surprins în timp ce conducea un autotractor ce nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege pentru a circula pe drumurile publice.

De asemenea, același agent de poliție care a primit mită, în calitate de polițist rutier, a pretins și primit bonuri de carburant de la un conducător auto care a tranzitat zona de competență, pentru a nu lua nicio măsură față de abaterile constatate.

Percheziţiile efectuate au fost realizate cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie aparat central, Serviciului Român de Informații (SRI) şi al lucrătorilor de jandarmi din cadrul I.J.J. Ialomiţa.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL