Oana Pellea, neplătită de câteva luni pentru munca sa

Wednesday, 05 June 2019, 17:04, Sursă: REALITATEA.NET

Actrița Oana Pellea a declarat că nu a mai fost plătită de câteva luni pentru spectacolele sale și spune că teatrele i-au justificat neplata banilor prin faptul că nu ar fi obținut un buget suficient de mare de la Primăria Capitalei. 

Adaugă părerea ta

Actrița și-a postat nemulțumirea pe facebook. 

"Tot discut cu teatrele...cerandu mi plata pentru munca depusa...Sunt artist independent si am contracte cu mai multe teatre. Mi se spune că am dreptate să pretind să fiu platita pentru ce am muncit... am drepate....Multumesc ... si totusi...teatrele imi spun “Nu avem bani. Primaria ne a dat foarte putin bani." Sunt convinsa ca nu sunt bani. Si totusi...Primaria dă vina pe Guvern...Guvernul pe Președinte, lantul slabiciunilor...și totuși ...eu am muncit in martie, aprilie, mai ...am jucat cu sălile arhipline ( mulțumesc publicului) au intrat bani in teatrele unde am jucat... și am dreptul sa mi cer banii munciti. Ce trebuie să mai fac ? Să stau cu mana întinsă? Unde ? La cine?
Cine imi platește munca cinstita depusa ca artist independent? Pe cine sa dau in judecata? Cu cine sa vorbesc? Câte petiții și hârtii să mai fac,...ca să mi fie platita munca depusă? Cine e de vina? Nu vreau vinovati, nu acuz pe nimeni...vreau sa fiu platita pentru ce am muncit...e un drept legal garantat prin Constituția Romaniei. Vorbesc despre cazul meu...ca mine mai sunt multi artisti independenti, colaboratori, care nu au fost platiti...am incercat si sperat că suntem solidari...nu i cazul...deci: imi cer scuze ,vorbesc de cazul meu...
Deci: Doamna Firea, Doamna Dancila...noi astia ...amarati artisti independenti... cand vom primi plata pentru munca depusă...? De ce trebuie sa ne cerșim dreptul legal de a ne primi banii pentru ce am muncit cinstit ? Va rog sa ma iertati ...ca am indraznit să vă intreb...imi cer scuze...dar am obosit sa aștept sa fim tratati (de catre Stat sau factorii de decizie...) cu un minim respect...pentru munca noastra. Nu ma plang...imi cer un drept.
Vă rog să mă iertați că am îndrăznit să mi cer dreptul legal.
Unica plata-rasplata primita pentru munca depusa in ultimele luni : 
APLAUZELE si EMOTIA SPECTATORILOR 
si pentru asta 
MULTUMESC FRUMOS PUBLICULUI !", a scris Pellea.