Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pedeapsă dură pentru un tânăr care a vrut să mituiască un poliţist de la Rutieră:3 ani de închisoare

Monday, 15 February 2016, 09:49 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetările în acest dosar au fost începute în luna mai 2015, când conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a fost informată de un ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Rutier despre faptul că un șofer încearcă să-l corupă.

Polițistul a explicat că, în timp ce se afla în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 55, în localitatea Teasc, a oprit pentru control un autoturism BMW condus de M. A. O., de 23 de ani, din comuna Bratovoieşti. După verificarea documentelor, poliţistul a constatat că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Permisul îi fusese suspendat pentru o perioadă de 30 de zile, pentru cumul de puncte. Tânărul a fost dus la sediul Serviciului Rutier Dolj pentru întocmirea actelor de constatare a infracţiunii, însă tânărul, în mai multe rânduri, i-ar fi propus ofiţerului de poliţie să-i dea suma de 400 de euro pentru a nu îi întocmi dosarul penal, scrie Gazeta de Sud.

În baza informării ofițerului de la Rutieră, conducerea IPJ Dolj a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care, în seara de 26 mai 2015, au realizat o acțiune de prindere în flagrant. Doljeanul de 23 de ani a fost reținut după ce încercase să-i dea poliţistului, chiar în biroul acestuia, suma de 300 de euro. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv, iar în iunie a și fost trimis în judecată.

Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, iar în octombrie, anul trecut, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare pentru dare de mită și la șase luni pentru conducere fără permis. După contopirea pedepselor și aplicarea unui spor de două luni de închisoare, bărbatul a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare. Magistraţii craioveni au mai hotărât ca, alături de această pedeapsă, inculpatul să execute şi alta, de un an şi șase luni închisoare, primită la sfârşitul anului 2011 într-un dosar de furt calificat, în final, O.  fiind condamnat la trei ani de puşcărie.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care a dat la sfârșitul săptămânii trecute o sentință definitivă în acest dosar. Instanța a respins acțiunea inculpatului, care urmează să execute pedeapsa stabilită în octombrie de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Din cei trei ani de închisoare se scade perioada în care bărbatul a fost arestat preventiv, de pe 26 mai 2015 și până pe 11 februarie 2016.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL