Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Colectiv. Patronii și pirotehnistul de la firma de artificii, în arest la domiciliu

Tuesday, 17 November 2015, 17:58 Sursă: REALITATEA.NET

Tribunalul București a admis marți o contestație a celor trei față de decizia Judecătoriei sectorului 4 din 8 noiembrie, prin care s-a dispus arestarea lor preventivă, scrie Agerpres.ro.

Decizia este definitivă, astfel încât cei trei vor fi eliberați din arestul Poliției Capitalei.

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, Daniela Niță, administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, și Cristian Niță (director) sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri; iar Viorel Zaharia (pirotehnist) este acuzat de ucidere din culpă.

Procurorii susțin că Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranță și prevederile legale în acest sens.

De asemenea, după producerea incendiului din 30 octombrie, în calitate de reprezentanți ai SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Daniela Niță (administrator) și Cristian Niță (director) au distrus și sustras documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările procurorilor, precum și pentru a-l ajuta pe Viorel Zaharia.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL