Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Păstrează şi cojile de nuci. Secretul pe care trebuie să îl ştii şi tu

Thursday, 28 April 2016, 21:15 Sursă: REALITATEA.NET

Cojile de nuci sunt foarte sănătoase, putând fi folosite pentru prevenirea tumorilor, dar și pentru curățarea sângelui și a sistemului limfatic, energie și întărirea imunității. Tinctura din coji de nuci, de exemplu, are proprietăți antibiotice și poate fi folosită pentru numeroase probleme de sănătate. Prepar-o din coaja a 14 nuci uscate și 500 de ml de țuică. Lasă totul la macerat pentru două luni, apoi ia câte o lingură dimineața, pe stomacul gol.

Cojile de nuci conțin taninuri, substanțe foarte sănătoase, eficiente în tratarea bolilor mucuoaselor și a celor de piele, precum herpesul și eczema. Vitaminele C și E sprijină sistemul imunitar și echilibrează nivelul hormonilor din organism.

Cum tratezi rănile cu coji de nuci

Taninurile din cojile de nuci sunt foarte bune pentru tratarea rănilor. Arde cojile de nucă, apoi pisează-le, până când devin o pudră fină, pe care o poți aplica pe rană, după ce ai dezinfectat-o. Acoperă rana cu un bandaj și lasă cojile de nuci să acționeze pentru câteva ore.

Scapă de negi cu coji de nuci

Pentru acest remediu, ai nevoie de coji de nuci verzi. După ce le desprinzi de pe nucă, trebuie să freci negii de trei ori pe zi, timp de o săptămână, potrivit unica.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL