Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PAŞTE 2016. Cele mai ciudate tradiţii de Paşte: femeile sunt biciuite, iar iepuraşul este animal rău

Monday, 25 April 2016, 16:11 Sursă: REALITATEA.NET

Poate cea mai şocantă tradiţie de Paşte are loc în Filipine, unde oamenii se crucifică în Vinerea Mare, asemenea lui Iisus. Filipinezii se lasă biciuiţi şi ţintuiţi pe cruce pentru că, spun ei, în acest fel le vor fi iertate păcatele.

PAŞTE 2016. În Finlanda, copii se costumează şi merg să colinde

PAŞTE 2016. Finlandezii confundă Învierea Domnului cu Halloweenul. Copiii se îmbracă în vrăjitori, colindă prin vecini după dulciuri, iar oamenii aprind focuri mari care să-i protejeze de duhurile rele.

PAŞTE 2016. În Cehia şi Slovacia femeile sunt biciuite cu nuiele în a doua zi de Paşte. Ritualul nu este unul dureros, ci are scopul de a aduce femeilor sănătate şi fertilitate.

PAŞTE 2016. Carne de ţestoasă şi tocăniţa de iguană

PAŞTE 2016. Dacă românii nu concep Paştele fără tradiţionala friptură de miel, ei bine, columbienii preferă carnea de ţestoasă, tocăniţa de iguană sau friptura de rozătoare. Iar în Australia iepuraşul este considerat un animal rău, care strică recoltele, aşa ca ouăle roşii sunt aduse de un şobolan.

PAŞTE 2016. Grecii din insula Chios se războiesc cu petarde şi rachete, iar nemţii agaţă ouăle în copaci. O tradiţie din Columbia mai spune că de Paşte se costumează un măgăruş în preşedintele Hugo Chavez sau într-un fotbalist celebru.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL