Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cișmigiul, refăcut cu 10 milioane de euro. USR acuză: Firea vrea distrugerea parcului

Wednesday, 31 July 2019, 13:11 Sursă: REALITATEA.NET

Lucrările de reabilitare peisagistică a Parcului Cişmigiu ar urma să se facă pe o perioadă de 3 ani. Potrivit proiectului, obiectivele de intervenţie propuse în documentaţie sunt:

„Refuncţionalizarea modului de utilizare al parcului cu prezervarea şi punerea în valoare a compoziţiilor de mare calitate ale parcului cum ar fi: ansamblul Cetăţii, ansamblul Movilei, ansamblul Terasei trandafirlor, Rondului Roman cu terasele de meditaţie

Revitalizarea peisageră a parcului prin aplicarea unor măsuri eficiente şi ştiinţifice de înlocuiri, toaletări, plantări, cu punerea în valoare reciprocă atât a vegetaţiei cât şi a ansamblurilor construite şi a oglinzii de apă, element definitoriu al parcului Cişmigiu", se arată în proiectul de hotărâre votat miercuri și prezentat de Mediafax.

Proiectul a creat şi câteva controverse, după ce consilierii USR au cerut o dezbatere mai largă pe acest subiect, cerând retragerea proiectului de pe ordinea de zi.

”Firea încearcă iar să distrugă Parcul Cișmigiu!”, a scris pe Facebook senatorul USR Vlad Alexandrescu.

”Sub denumirea de "restaurare", Primăria Bucureștiului vrea să taie zeci de arbori seculari, plantați încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Iar, pe locul lor, să construiască tot felul de gherete pe care să le ofere apropiaților partidului să-și deschidă afaceri în mijlocul parcului.

Mutilează un parc monument istoric de importanță internațională de clasă A. 150 de ani am reușit să conservăm parcul, realizat în sec. XIX de arhitectul peisagist Karl Fr. Wilhelm Meyer, unul dintre cei mai buni peisagiști care a lucrat în România. Nu s-au atins de el nici comuniștii, nici rechinii imobiliari de după '89, deși au vrut. Am reușit să îl conservăm destul de bine până a venit această doamnă pe care alții o numesc "țoapă incultă" și care vrea să transforme parcul într-un bazar kitschos.

Proiectul a trecut astăzi prin vot în Consiliul General, unde toți consilierii generali USR au votat împotrivă. O să facem tot ce putem pentru a opri acest lucru și să salvăm Parcul Cișmigiu”, a scris Alexandrescu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL