Parchetul General: Polițiști de frontieră, trimiși în judecată pentru multiple fapte de corupție

Tuesday, 10 May 2016, 14:59 Sursă: REALITATEA.NET

Procurori Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a cinci polițiști de frontieră, acuzați de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, uz de fals, favorizarea infractorului, abuz în serviciu şi obţinerea unui folos material pentru sine sau pentru altul.

Adaugă părerea ta

Mai exact, au fost trimiși în judecată inculpații Viorel Negoiță, Tudorel Corbu, Paul Sterian, Nicușor Leonard Carapcea și Angheluță Andrei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de oamenii legii, “în cursul anului 2014, în calitate de angajaţi ai I.T.P.F. Iaşi – Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, în urma efectuării unor activităţi de depistări la braconaj piscicol, inculpaţii  şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu consecinţa obţinerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite şi a vătămării intereselor legale ale instituţiei ai căror angajaţi erau”.

De asemenea, mai arată procurorii, în aceeaşi perioadă, inculpaţii au întocmit înscrisuri oficiale în care au atestat împrejurări necorespunzătoare realităţii (cu privire la persoanele depistate, locul depistării, uneltele de pescuit folosite şi cantitatea de peşte braconat), au uzat de aceste înscrisuri şi, prin aceasta, au împiedicat tragerea la răspundere penală a unora dintre persoanele depistate la braconaj piscicol.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Brăila.