Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se scumpește parcarea în București! Tariful pe oră crește cu 60%

Friday, 23 March 2018, 22:37 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit proiectului, se va delega gestiunea serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau domeniului privat al municipiului Bucureşti către Compania Municipală Parking SA, una dintre firmele municipale înființate de Gabriela Firea.

Realitatea.net a scris deja că bucureștenii vor plăti bani în plus pentru serviciile realizate de cele 22 de companii municipale. Citește: Cum sunt "topiți" banii bucureștenilor în cele 22 de companii municipale ale Gabrielei Firea

Proiectul de față prevede următoarele tarife pentru locurile de parcare special amenajate:

- 2,5 lei/oră, TVA inclus - tarif unic de luni până vineri în intervalul orar 06,01-19,00, cu extindere în zonele unde numărul de vizitatori este mare. Până acum, tariful de parcare era de 1,5 lei/h - scumpirea este de 66%.

- 1,5 lei/oră, TVA inclus - în zilele săptămânii, în intervalul ora 19,01-06,00 (în zonele unde nu se aplică extinderea de mai sus). (Până acum, nu se plătea parcarea după ora 19.00- n.r).

- 5 lei/oră, TVA inclus - de luni până vineri în intervalul orar 6,01-19,00 pentru locurile de parcare rezervate şi achitate în avans în baza unui contract

- 80 lei/lună + TVA - tarif preferenţial pentru riverani.

Tariful pentru serviciul de blocare/deblocare a autovehiculelor va fi de 200 lei/bucată + TVA.

Contractul va avea o valabilitate de patru ani.

Ce mai prevede proiectul:  vor fi delegate administrarea parcajelor - amenajarea, dotarea şi exploatarea acestora; ridicarea/blocarea autovehiculelor care staţionează neregulamentar în parcaj; încasarea tarifelor serviciului; gestionarea contractelor pentru folosirea locurilor de parcare rezervate; construcţia şi înfiinţarea de parcaje noi.

Nu vor face obiectul contractului parcajele amenajate pe terenurile proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice şi nici parcajele publice de reşedinţă sau parcajele de reşedinţă administrate de primăriile de sector. Delegatul va avea obligaţia de a plăti delegatarului o redevenţă anuală reprezentând 10% din profitul net. Delegatarul va avea obligaţia să verifice periodic calitatea serviciului prestat.

Ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei din 28 martie cuprinde nouă proiecte de hotărâre în baza cărora servicii precum administrarea parcajelor, managementul traficului, întreţinerea arterelor de circulaţie sau a spaţiilor verzi vor fi delegate companiilor municipale.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL