Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Papa Francis convoacă liderii Bisericii catolice pentru a discuta despre cazurile de abuz sexual

Wednesday, 12 September 2018, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

Summit-ul, unicul de acest tip, a fost anunţat miercuri, cu o zi înainte de o întâlnire a papei Francis cu cardinalii şi episcopii din SUA, în contextul unor dezvăluiri recente privind cazuri de abuz sexual pe care oficiali ai bisericii ar fi încercat să le muşamalizeze.

Întrunirea din februarie, de la Vatican, va fi condusă de cardinalul Daniel DiNardo, preşedintele Conferinţei episcopilor catolici din SUA.

DiNardo vrea ca papa Francis să dea undă verde pentru o anchetă a Vaticanului privindu-l pe fostul arhiepiscop de Washington Theodore McCarrick, care a demisionat în luna iulie după acuzaţii că ar fi abuzat sexual un băiat de altar în urmă cu 47 de ani. DiNardo i-a acuzat pe liderii bisericii că au ascuns abuzurile sexuale ale lui McCarrick timp de mai mulţi ani.

Vaticanul avea informaţii despre acest abuz şi despre faptul că McCarrick ar fi invitat studenţi de la facultatea de religie la casa sa de vacanţă şi în patul său, a mai spus acesta.

Se va lua în discuţie şi un raport care arată că peste 300 de preoţi din Pennsylvania au abuzat sexual minori în ultimii 70 de ani.

Săptămâna trecută, procurorul general al New York-ului, Barbara Underwood, a solicitat oficial diocezelor romano-catolice din statul american să ofere documente legate de acuzaţii de abuz sexual, plăţi făcute posibilelor victime şi rezultate ale unor anchete interne.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL