Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pandemia de COVID-19 a schimbat modul de socializare: 50% din populația planetei s-a mutat în online (studiu)

Tuesday, 28 July 2020, 08:43 Sursă: Realitatea.net

Mai mult de jumătate din populația planetei este prezent acum în mediul online - o arată datele unui studiu realizat online. Vorbim depre 4 miliarde de persoane care folosesc acum retelele sociale pentru a ține legătura cu cei dragi. Este lesne de înțeles de ce se întâmplă acest lucru dacă ne gândim la măsurile impuse de autorități, măsuri acre au schimbat radical comportamentul oamenilor, dar și modul acestora de a socializa. 

Mai mult decât atât, spun specialiștii că utilizarea internetului acrescut cu 10% în ultima perioadă, iar procentul cu siguranță că va înregistra și alte creșteri. 

Tinerii recunosc că au folosit mai mult aplicațiile de mesagerie pentru a ține legătura cu persoanele dragi. Printre motivele pentru care oamenii au folosit internetul în ultimele luni sunt și următoarele:

80% - tehnologiile conectate la internet i-au ajutat să facă față crizei medicale
76% - au reușit, astfel, să susțină educația copiilor
74% - au reușit să rămână în contact cu prietenii și familia
43% - au reușit să-și îmbunătățească sănătatea mentală, dar și starea de spirit

Este un impact pe care l-a avut pandemia cu noul coronavirus asupra oamenilor și asupra comportamentului în mediul online. Rămâne de văzut cum se va modifica acesta și ce schimbări vor apărea în perioada următoare. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL