Panama Papers. Victor Ponta și-ar fi luat casă printr-un off-shore

Wednesday, 06 April 2016, 08:19, Sursă: REALITATEA.NET

Acţionarii unei companii off-shore din Panama i-ar fi vândut un apartament, într-un complex rezidenţial din Bucureşti, fostului premier Victor Ponta, informează Digi 24 în plin scandal mondial Panama Papers. Off-shore-ul a fost înfiinţat înainte de 1989 de mai mulţi greci, iar singura afacere desfăşurată de acesta în ţara noastră a fost cea imobiliară. Firma românească, în spatele căreia s-a aflat firma panameză, este acum în faliment.

Adaugă părerea ta

Societatea Sthemko Holding INC a fost înregistrată în Panama pe 30 martie 1989 de mai mulţi greci. Capitalul social al firmei era de 10.000 de dolari. La 22 iunie 2006, off-shore-ul înfiinţează în România G&F Real Estate and Constructions SRL Bucureşti, cu un capital social de 1.000 de lei. Obiectul de activitate consta în afaceri imobiliare din bunuri proprii.

Firma G&F Real Estate and Constructions SRL Bucureşti cumpără 16 apartamente în Central Park şi 13 apartamente în Rose Garden, după ce ia credite bancare. În martie 2011, toate acţiunile sunt cedate lui Georgios Chatzagiannis, preşedintele off-shore-ului din Panama.

În 2012, cu două luni înainte de a fi nominalizat premier, Victor Ponta cumpără de la această firmă un apartament în complexul imobiliar Central Park. Fostul premier nu a răspuns întrebărilor jurnaliştilor pe această temă.

Citeşte mai mult pe stiripesurse.ro

Alte articole din: POLITICĂ