Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Până la ce vârstă cred copiii în Moş Crăciun?

Saturday, 24 December 2016, 18:42 Sursă: REALITATEA.NET

„Mami, Moş Crăciun există cu adevărat?“ Părinţii de azi trebuie să găsească răspunsuri din ce în ce mai meşteşugite, întrucât copiii dau dovadă de un simţ al realităţii la vârste precoce.

Secretul lui Moş Crăciun şi al renilor zburători începe să fie descoperit de copii la vârste tot mai mici. Accesul la informaţii, prezenţa personajului deghizat în mantie roşie şi barbă albă la orice magazin, reclamele sunt factori care sporesc nedumeririle copiilor.

Un studiu realizat de o companie americană în mai multe state ale lumii a scos la iveală că, în medie, copiii află cine este adevăratul Moş Crăciun la 6 ani şi opt luni, în timp ce în cazul generaţiilor anterioare acest lucru se întâmpla pe la 7 ani şi jumătate. Vârsta la care copiii îşi pierd naivitatea diferă totuşi în funcţie de ţări.

Micuţii americani cred în Moş Crăciun până la 7 ani şi două luni, iar cei mai naivi sunt copiii australieni care, chiar dacă nu se bucură de zăpadă pentru a face să reziste mitul saniei, descoperă adevărul la 7 ani şi jumătate. În schimb, în Germania, se pare că juniorii sunt cei mai ancoraţi la realitate, pentru că la 6 ani şi jumătate, în medie, îşi dau seama că Moşul este o legendă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL