Pană: Existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu înseamnă că eşti pregătit instant de calamităţi

Wednesday, 23 April 2014, 20:45 Sursă: Mediafax

La finalul reuniunii comandamentului pentru situaţii de urgenţă, de la Guvern, Doina Pană a fost întrebată de jurnalişti care este utilitatea hărţilor de hazard şi de risc în condiţiile în care cetăţenii şi autorităţile locale nu le pot consulta, iar ministrul a explicat că emiterea acestor hărţi şi postarea lor pe site a fost o cerinţă a Uniunii Europene pe care România trebuia s-o îndeplinească potrivit calendarului.

Ea a mai precizat că autorităţile locale cunosc conţinutul hărţilor, pentru că acestea au la dispoziţie datele necesare, darcă existenţa hărţilor de hazard şi de risc nu conduce la prevenirea unor eventuale inundaţii.

"Nu instant, când ai hărţile de hazard şi de risc, înseamnă că eşti pregătit", a spus Pană.

Ministrul a mai arătat că, în prezent, a trecut la etapa elaborării unor planuri de management, iar aceste documente se fac în bază hărţilor de risc şi de hazard.

"Trebuie să se elaboreze aceste planuri de management şi, automat, orice construcţie care se face, mai ales după 2016, nu se va putea face decât coroborat cu ceea ce spune planul de management", a afirmat Pană.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL