Ordonanța "lăcomiei", primul semnal de respingere în Parlament

Tuesday, 12 February 2019, 19:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ordonanța 114/2018, cu taxele pe lăcomie, a primit aviz NEGATIV în Comisia de Mediu din Parlament.

Cu patru voturi "împotrivă" şi trei "pentru", OUG 114/2018 a primit aviz negativ în Comisia de Mediu, din Senatul României, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului de Finanţe şi ai Asociaţiei Române a Băncilor.

"Un vot care reprezintă un semnal de alarmă pentru actualul guvern, care ar trebui să ia în serios poziţia exprimată de parlamentarii din Comisia de Mediu", transmite liberalul George-Cătălin Stângă, preşedintele Comisiei de Mediu, din Senat.

Potrivit acestuia, aşa numita "taxă pe lăcomie", reglementată de OUG 114/2018, este de natură să bulverseze mediul economic şi să nu asigure predictibilitate într-un stat membru al Uniunii Europene.

"Dacă nu se va ţine cont de avizul negativ de astăzi al Comisiei de Mediu, investiţiile private din România ar putea scădea drastic, pe fondul introducerii de noi taxe şi impozite, iar fondurile din Pilonul II de pensii vor fi serios afectate. Suprataxarea activelor bancare va bulversa acest sector, va provoca instabilitate şi o reducere a creditării pentru întreaga economie, dar şi pentru populaţie. Toate aceste aspecte au fost evidenţiate inclusiv de experţii Comisiei Europene, în raportul despre economia României", a declarat George-Cătălin Stângă.

În concluzie, șeful comisiei parlamentare cere Guvernului României să privească cu maximă seriozitate şi responsabilitate avizul negativ din Comisia de Mediu, chiar dacă acesta este unul consultativ, şi să renunţe la aplicarea prevederilor Ordonanţei 114/2018.Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE