Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ordin european de anchetă în România: DIICOT a destructurat un grup infracțional specializat în fraudă informatică și spălare de bani

Tuesday, 07 July 2020, 13:01 Sursă: Realitatea.NET

De asemenea, concomitent, în Italia, au fost efectuate 12 percheziții în urma cărora 8 persoane au fost arestate preventiv.
În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada iunie 2018 - aprilie 2019, 13 persoane au constituit un grup infracțional organizat, pe raza orașului Genova. Membrii acestuia au efectuat operațiuni de deschidere de conturi bancare pe numele unor persoane nevoiașe, care, în schimbul unor sume de bani, au pus la dispoziție respectivele conturi, prin intermediul cărora gruparea efectua operațiuni de transfer de sume de bani provenite din săvârșirea unor infracțiuni de fraude on line prin intermediul mai multor platforme, pe care postau diferite oferte false.
Astfel, membrii grupării au reușit să creeze un adevărat circuit financiar prin care transferau banii din conturile persoanelor vătămate, în conturile așa numiților “money mules”, pentru ca mai apoi sumele să fie retrase și împărțite între membrii grupului infracțional care le aduceau într-un final pe teritoriul României.
Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 1.6 milioane de euro.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 42.100 de lei, 8.200 de euro, 50 de grame de aur, 32 de telefoane mobile, 6 laptopuri, 8 tablete, 2 harduri externe, un card microSD, o colecție numismatică și mai multe documente.
În cadrul acțiunii au fost puse în aplicare 4 mandate europene de arestare și au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumelor de bani și asupra a 2 autoturisme și 2 imobile.
La perchezițiile efectuate ca urmare a unor activități investigative desfășurate începând cu luna ianuarie 2020 au participat și polițiști din cadrul Polizia Postale Genova.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Vâlcea și IJJ Bistrița-Năsăud.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL