Orban tranșează cazul ursului lăsat să moară în agonie: "Medicul veterinar și prefectul, vinovați!"

Monday, 18 November 2019, 11:52 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul de Interne l-a demis deja pe prefectul județului Harghita, din cauză că a nu a luat decizii în cazul ursului lovit de mașină și lăsat 17 ore pe marginea drumului. Premierul Orban este de acceași părere și acuză că medicul veterinar și prefectul județului au tergiversat foarte mult luarea deciziei.

Adaugă părerea ta

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la cazul care a avut loc în Harghita, când un urs rănit într-un accident a fost lăsat să agonizeze 18 ore pe carosabil., că medicul veterinar și prefectul județului au tergiversat foarte mult luarea deciziei.

”Au tergiversat foarte mult luarea acestei decizii. Am înțeles că medicul veterinar nici măcar nu avea tranchilizante la el în momentul în care s-a dus acolo. Evident, eu am comunicat cu ministrul de Interne și ministrul mediului. La Ministerul Mediului la ora 11.05 s-a primit solicitarea de aprobare a deciziei și la 12.00 s-a luat decizia de a pune capăt suferinței ursului. La Ministerul de Interne i-am solicitat ministrului să analizeze acțiunea prefectului și am văzut că va demara de schimbare din funcție”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai precizat că, potrivit actelor normative, medicul veterinar ar fi trebuit să evalueze situația, prefectul ar fi trebuit convoace Comitetul pentru Situații de Urgență și trebuia luată decizia privitoare la soarta ursului, c”are fie să fie tratat, mai ales că am înțeles că în județul Harghita există două centre în care se puteau face intervenții, fie să se ia decizia să îi fie curmate suferințele”.

Ursul care a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, în Harghita, a fost împușcat de vânători. Potrivit autorităților, animalul a fost ridicat de pe carosabil duminică, după 18 ore de la producerea accidentului.

Din cauza intervenției defectuase, ministrul de Interne Marcel Vela a decis să demareze procedura de demitere a prefectului din Harghita.

Comentarii Existente
2019-11-18 18:30:27
Vanator

Daca muitza asta, tzigan unguresc, zice ca impuscarea unui animal aflat in suferinta se decide la nivel de minister?!? ar trebui sa-si faca mari probleme privind postul pe care-l ocupa. Ba ursul nu fute prosti si proste mai ales cand e ranit, doai ii omoara si mananca. Nu e ca la Zoo imbecililor.

Alte articole din: SOCIAL