Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban, mesaj pentru protestatari: Mai bine cu mască de protecție decât cu mască de oxigen

Saturday, 10 October 2020, 19:30 Sursă: realitatea.net

"Să poarte mască dacă nu vor să se îmbolnăvească. Mai bine porţi mască din asta, decât să ajungi să ai nevoie de mască de oxigen sau - Doamne fereşte! - să intri pe ventilaţie mecanică. E mult mai simplu să porţi mască", a afirmat premierul, după vizita pe care a făcut-o la sediului Direcției de Sănătate Publică București.

Șeful Guvernului a explicat și de jandarmii nu au intervenit direct și nu i-au amendat pe protestatari chiar în timpul evenimentului.

"Sunt convins că cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi în conformitate cu legea. (...) Noi ne-am ferit să avem intervenţii, mai ales că au fost mai multe manifestaţii care nu au avut amploare şi nici nu au avut o temă - asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măştii.  În condiţiile în care e un lucru demonstrat ştiinţific de toţi specialiştii că masca e, de fapt, un mijloc de protecţie care te ajută să nu te îmbolnăveşti. Acesta e ca un protest împotriva sănătăţii publice, inclusiv un protest împotriva propriei sănătăţi. Adică, mi se pare un gest complet lipsit de noimă.", a mai afirmat Ludovic Orban.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL