Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ora Pământului 2018. Sâmbătă, 180 de ţări, inclusiv România, sting lumina

Saturday, 24 March 2018, 09:23 Sursă: REALITATEA.NET

În 2018, în România, 25 de oraşe - Adjud, Arad, Aiud, Bacău, Braşov, Brăila, Bistriţa, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Făgăraş, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Moineşti, Oradea, Oneşti, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Roman, Roşiorii de Vede, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Tulcea, Turda, Vaslui, Vulcan - au anunţat organizarea unor activităţi cu ocazia Earth Hour, potrivit site-ului ora-pamantului.ro.

Astfel, sâmbătă, în toată ţara vor avea loc mai multe evenimente şi activităţi organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber şi nu numai, lista acestora fiind actualizată constant pe ora-pamantului.ro şi pe pagina de Facebook WWF Romania.

Casa Poporului, în întuneric timp de o oră, de Ziua Pământului 

Luminile interioare şi exterioare de la Palatul Parlamentului vor fi stinse sâmbătă seara, între 20.30 şi 21.30, în acest fel instituţia alăturându-se acţiunilor din 6.500 de oraşe din întreaga lume dedicate Zilei Pământului.

"Camera Deputaţilor se alătură, şi în acest an, celei mai mari acţiuni voluntare de mediu, „Earth Hour – Ora Pământului în România”, ca partener al organizaţiei internaţionale „World Wide Fund for Nature”. Pentru a marca acest eveniment, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, 24 martie, între orele 20.30 – 21.30", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Mediafax, Camera Deputaţilor participă la acest eveniment de la prima ediţie a acestuia în România.

Anul trecut, instituţii emblematice din România, precum Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Guvernul României şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) din Bucureşti s-au alăturat evenimentului.

În Bucureşti, "conversaţia" despre biodiversitate are loc printr-un program variat, în cadrul unui eveniment organizat de WWF. La Palatul Universul (Beans & Dots şi Mezanin), sâmbătă, de la ora 19.00, va avea loc proiecţia mediumetrajului "Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni", urmând ca participanţii să îşi dăruiască energia naturii în paşi de dans cu Swing Dance Society. Rockabella şi Blue Noise aduc muzică, fără să se folosească de surse de energie electrică, iar The Bat - We love IMPRO este un spectacol parcă scris pentru natură şi Ora Pământului, potrivit organizatorilor.

De asemenea, adevăraţii VeloPrieteni România organizează o tură cu bicicletele, punctul de întâlnire fiind Rondul Bicicliştilor din Parcul Izvor, la ora 20.30. Traseul va cuprinde Parcul Izvor, Unirii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei şi retur la Izvor.

Totodată, în Bucureşti şi în toată ţara vor avea loc evenimente organizate de Corul Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin, prin Programul Naţional Cantus Mundi. Lista oraşelor şi coordonatorilor poate fi consultată pe https://www.cantusmundi.com/ro/.

Ce este Ora Pământului?

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Acest eveniment este promovat de World Wide Fund for Nature Australia (WWF), un grup internațional de lobby pentru mediu și cotidianul australian Sydney Morning Herald. Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007.

Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Ora Pământului a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii.

ORA PĂMÂNTULUI 2018. Oraşul din România care va sărbători Ora Pâmântului cu luminile aprinse

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL