Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Ludovic Orban: Suntem într-un moment de cumpănă, nu vrem din nou restricții, dar nu vom evita dacă e cazul

Wednesday, 08 July 2020, 18:33 Sursă: Realitatea.net

"Cauza principală este nerespectarea regulilor de protecție sanitară: portul măștii, păstararea distanței de protecție sanitară, nerespectarea regulilor de igienă și toate celelalte reguli.

Suntem într-un moment de cumpănă, există riscul ueni creșteri, în continuare, a numărului de cazuri, Guvernul este la datorie, alături de celalalte autorități implicate în lupta anti-COVID.

(...) Doar guvernul, doar autoritățile singure nu pot asigura stăvilirea epidemiei, avem nevoie de implicarea tuturor celorlalte instituții, a tuturor liderilor politici, a instituțiilor administrației  publice. Avem nevoie de o implicare serioasă și responsabilă a tuturor companiilor, pentru că acestea trebuie să respecte măsurile impuse de guvern. Avem nevoie de fiecare cetățean român să fie alături de noi în această bătălie fără precedent," a afirmat șeful Guvernului.

În acest context, șeful Executivului a invocat și riscul revenirii la restricții, în situația în care evoluția infectărilor este nefavorabilă. "Guvernul nu doreste sa reinstituie nicio restrictie (...) nu ne dorim sa luam nicio masura care sa afecteze negativ viata romanilor. Pe de alta parte vreau sa spun clar ca daca va fi nevoie, vom lua orice masura se va impune pentru ca punem pe primul plan sanatatea si viata romanilor. Inchei cu un mesaj pentru romani. Virusul nu iarta pe nimeni, nici pe cei care nu cred in existenta lui”, a mai declarat Orban.

 

 

 

 Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL