Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Opoziţia vrea capul lui Ciorbea

Monday, 22 October 2018, 08:48 Sursă: REALITATEA.NET

PNL vrea să demareze procedura de revocarea a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, informează Realitatea TV. Liberalii susţin că acesta a încălcat Constituţia şi şi-a îndeplinit cu „rea-credinţă atribuţiile". PNL va lua o decizie în acest sens în şedinţa BEX, convocat la ora 12.00.

Anunţul a fost făcut după ce Opoziţia i-a cerut Avocatului Poporului să atace la CCR Ordonanţa de Urgenţă care modifică legile justiţiei. Acesta a plecat însă în vacanţă la Miami pe 17 octombrie şi este asteptat să se întoarcă abia pe 30 octombrie.

Înainte de a pleca şi-a delegat toate atribuţiile, mai putin cea de sesizarea a CCR.

PNL susţine că delegarea posibilitaţii de a sesiza CCR era o obligaţie legală a Avocatului Poporului, menită să asigure continuitatea activităţii instituţiei.

Nu doar PNL, ci şi USR analizează posibilitatea revocării lui Victor Ciorbea.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor se face de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţă comună. Decizia se ia cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, pe baza unui raportul comun al comisiilor juridice din Parlamentul.

Demersul nu este deloc usor. Atât în comisiile de specialitate, cât şi în plenul reunit al Parlamentului, majoritatea este deţinută de coaliţia de guvernare PSD-ALDE.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL