Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Opoziția i-a trântit premierului mercurialul scumpirilor. Oul, armă de atac în Plen

Thursday, 23 November 2017, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Un carton de ouă, o sticlă de ulei, un pet de lapte, un pachet de unt și multe bonuri de casă. Acesta a fost arsenalul cu care deputatul PNL a urcat la tribună și le-a transmis parlamentarilor Puterii mesajele unor oameni de rând, din diverse clase sociale, care cu greu fac față tăvălugului scumpirilor.

"În septembrie, un litru de ulei costa 4,29 de lei, acum este 7,01. Laptele, care costa 4,10 lei/litru, a ajuns în prezent la 5,10 lei. Untul s-a scumpit de la 6,45 la 11,14 lei. O pâine de 600 de gr. s-a scumpit de la 4,41 lei la 5,99 lei.

Înșiruirea scumpirilor a continuat.

"Un kilogram de carne de porc costă acum 24,99 lei, față de 20,12 lei, în septembrie." Prețurile, a precizat parlamentarul, nu sunt de supermarket, ci de magazin de cartier.

Demonstrația a trecut apoi la exemplul unui tânăr angajat la multinațională, care e nevoit să suporte majorarea ratelor bancare pentru un credit de nevoie personale în valoare de 82.000 lei.

"În august plătea o rată de 1487 lei, acum plătește 1535 de lei. Și motorina s-a scumpit, în același interval, de la 269,4 lei pe un plin de 60 de litri, la peste 300, în prezent."

La finalul discursului său aplicat, Florin Roman i-a transmis premierului Mihai Tudose un sfat: "Nu mai luați România la mișto, sunteți premier!”, după care i-a dat un ou de ciocolată, cadou.

Șeful Guvernului i-a întors însă ironia, tot de la tribuna Parlamentului, și s-a întrebat ce fel de familie săracă este cea dată ca exemplu, dacă își cumpără pâine de 4 lei, aproximativ de patru ori mai scumpă decât una obișnuită.  


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL