Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMS, avertisment de ultimă oră: PANDEMIA de coronavirus SE ÎNRĂUTĂȚEȘTE în lume. Măsuri la proteste împotriva infectării cu COVID-19

Monday, 08 June 2020, 21:48 Sursă: realitatea.net

 

„Cu toate că situaţia în Europa se ameliorează, în lume ea se înrăutățește”, a declarat directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unei conferinţe de presă online, la Geneva. 

Potrivit directorului OMS, „deşi pandemia bate în retragere în Europa, situaţia globală se agravează, peste 100.000 de cazuri noi au fost confirmate în 9 din ultimele 10 zile. Ieri (duminică - n.red.) mai mult de 136 de mii de cazuri au fost raportate, fiind cele mai multe pentru o zi. Aproape 75 la sută din cele confirmate în ultima zi sunt din 10 țări, marea majoritate în Asia de Sud şi Americi. Multe din țările africane înregistrează creșteri ale cazurilor de coronavirus. Sunt raportate cazuri în noi zone geografice, deși cele mai multe țări din acele regiuni au mai puțin de 1.000 de cazuri confirmate. Vedem și creșteri ale numărulu ide cazuri și în unele regiuni din Europa și Asia”. 

„În același timp, vedem semne bune în câteva țări. Cea mai mare amenințare pentru aceste țări, acum, este automulțumirea, lipsa vigilenței în actuala epidemie. (...) Susținem măsurile de supraveghere, de restricții pentru a preveni o revenire a coronavirusului”, a mai spus șeful OMS. 

Avertizarea OMS privind protestele din lume

„Oamenii care iau parte la proteste de masă trebuie să ia măsuri de precauţie pentru a evita un nou val de contaminări cu coronavirusul SARS-CoV-2”, a mai recomandat, luni, directorul OMS. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus a mai spus că, „în măsura posibilului”, oamenii să păstreze cel puţin un metru distanţă de alte persoane, să se spele pe mâini, să-şi acopere faţa când tuşesc şi să poarte mască atunci când iau parte la proteste.

Legat de manifestațiile anti-rasism din toată lumea declanșate de moartea afro-americanului George Floyd, Tedros a menționat că „OMS susţine pe deplin egalitatea şi mişcarea globală împotriva rasismului”.

Date statistice pandemia de coronavirus, 8 iunie 2020

Până luni, 8 iunie, numărul îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 a urcat la peste 7,15 milioane în toată lumea, dintre care peste 2,1 milioane doar în Europa. Bilanțul deceselor urcă spre 410 mii. Pe de altă parte, la nivel global, peste 3,49 milioane de oameni s-au vindecat. 

Statele Unite și Marea Britanie rămân și în continuare cele mai afectate de epidemia de coronavirus, fiind pe primele două locuri în topul negativ al deceselor din cauza COVID-19. Vin din urmă Brazilia și Rusia, după SUA, într-un top al celor mai multe infectări raportate până în prezent.

În Statele Unite au murit 112.639 de oameni de la începutul epidemiei până luni, 8 iunie, potrivit datelor centralizate de Worldometer. Iar numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 2.013.600.

Brazilia a ajuns la 694.116 de cazuri confirmate și la 37.312 de decese, iar Rusia la 476.658 de infectări cu COVID-19 și la 5.971 de decese raportate.

Spania și Marea Britanie sunt aproape la același nivel de infectări. Spania a ajuns la peste 288 de mii de imbolnăviri până luni, 8 iunie, și la peste 27 de mii de decese

În schimb, în Marea Britanie, bilanțul deceselor a depășit 40.000, ajungând aproape de 50.000 potrivit Reuters. Până luni, 8 iunie, muriseră 40.597 de britanici din cauza infecției cu noul coronavirus, iar numărul infecțiilor COVID-19 a ajuns deja la 287.399, potrivit datelor centralizate de Worldometer. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL