Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OMV Petrom a descoperit un zăcământ important de petrol în România

Monday, 26 February 2018, 15:34 Sursă: REALITATEA.NET

Oficialii OMV Petrom au anunţat că au rezultate "foarte promiţătoare" în ceea ce priveşte explorarea unui zăcământ important de petrol într-un perimetru explorat împreună cu americanii de la Hunt Oil.

"Nu am anunţat încă, dar suntem în pregătiri pentru testarea unui potenţial nou câmp de hidrocarburi. În prezent suntem în etapa de explorare, împreună cu partenerul nostru, Hunt Oil. Hunt este operatorul. Este o descoperire onshore la adâncime ceva mai mare, credem că din era Jurassic, ceea ce reprezintă un nou platou şi poate deschide calea către o ţintă adiţională mai târziu. Încă nu ştim cât este de mare, dar am văzut rezultate încurajatoare, cu o consistenţă semnificativă a poziţiei de hidrocarburi petroliere", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de explorare şi producţie.

Deşi Zeilinger nu a spus deocamdată unde a fost făcută descoperirea, ea este fie în nordul Munteniei fie în zona de sud a Moldovei,potrivit Economica.net.

În 2010, OMV Petrom şi sucursala românească a companiei americane Hunt Oil au semnat un parteneriat 50%-50%pentru explorarea, în comun, în România, a două blocuri onshore, Adjud şi Urziceni Est. Era primul joint-venture pentru explorare onshore al Petrom.

Atunci, cele două companii estimau că vor investi 25 de milioane de euro în explorarea acestor blocuri, inclusiv într-un amplu amplu program de achiziţie seismică. Operator a fost desemnată compania americană.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL